Een complete maaltijd!

Men hoort vaak beweren dat gezonde voeding betekent dat je vooral een brede waaier aan voedingsmiddelen moet eten. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Kijk maar naar de dieren: een koe eet hoofdzakelijk gras, een leeuw eet hoofdzakelijk rauw vlees, panda’s eten vooral bladeren, pinguins eten vooral vis, enz. De mens is de enige ‘soort’ die zijn voedsel kookt en verfijnt of raffineert. De mens is ook de enige soort die melk van een andere soort eet, de mens drinkt en eet tot op volwassen leeftijd ‘moedermelk’ van een koe. Misschien is het tijd om terug naar moeder natuur te luisteren en eenvoudige maaltijden te eten, puur natuur. Laten we het voorbeeld nemen van de dieren die het meest verwant zijn aan de mens, de mensapen. Apen eten vooral fruit, noten, zaden en bladeren. Waarom niet eens een maaltijd eten uitsluitend bestaande uit bananen?

IMG_2064.jpg

Een tros rijpe bananen, 8 in totaal. Het ultieme fastfood! Dit is een complete maaltijd.Voor de twijfelaars som ik even op wat je met deze bananen van moeder natuur allemaal mee binnen krijgt:

840 kilocalorieën, 215,6 g koolhydraten, 10,3 g eiwitten, 0,3 g omega-3 vetzuur, 0,4 g omega 6 vetzuur, 1/2 liter water, 24,5 g vezels, vitaminen (A, B1, B2, B3, B5, B6, B11, C, E, K ), mineralen (ijzer, calcium, koper, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, selenium, zink).

Om deze hoorn des overvloeds zelf samen te stellen uit de gekende voedselpiramide zal je heel lang moeten puzzelen!

Dankzij de grote hoeveelheid koolhydraten voel je je na deze maaltijd heel energiek. De suiker in bananen zorgt niet voor een verhoogde bloedsuikerspiegel, dus er is geen gevaar op energieschommelingen. De suiker wordt in ons lichaam in glucose omgezet en dient als directe brandstof voor al onze cellen.

Door het extreem lage vetgehalte (3,1 % van de calorieën) zal je van deze maaltijd niet verdikken, dat kan ik je garanderen. Mensen die het tegendeel beweren hebben nog nooit 8 bananen als maaltijd gegeten. Smakelijk eten!

 

 

Plaats een reactie